Taiteen sijoituspalvelu kaupungin yksiköille

Tampereen kaupungin taidekokoelman teoksia sijoitetaan kouluihin, päiväkoteihin, virastoihin ja työhuoneisiin sekä terveydenhuollon toimipisteisiin ja ikäihmisten palvelukoteihin. Sijoitustoiminnasta vastaa Tampereen taidemuseon kokoelmayksikkö.

• Sijoituspalvelu on kaupungin yksiköille maksuton palvelu. Ripustuksesta peritään maksu.
• Teosten odotetaan olevan paikoillaan useita vuosia kerrallaan.
• Kohteen remontista tai muutosta tulisi ilmoittaa museolle vähintään kolme kuukautta etukäteen, jotta sijoitetut teokset ehditään siirtää ajoissa.
• Taidemuseo koordinoi sijoitustoimintaa ja pitää kirjaa sijoitetuista teoksista. Teoksia ei saa siirtää itse.

Sijoitusprosessi – miten taideteoksia saa seinälle?

Kuvataiteen sijoitusprosessi on monivaiheinen, ja se alkaa yhteydenotosta sijoituksia koordinoivaan museoamanuenssiin.

• Teosta haluava yksikkö ottaa yhteyttä Tampereen taidemuseon museoamanuenssiin: Tiina Kuivalainen, tiina.kuivalainen(at)tampere.fi, puh. 040 176 2206
• Tilaan sovitaan tilakatselmus, jossa museo yhdessä yksikön henkilökunnan ja käyttäjien kanssa miettii mm. tilaan sopivia taiteen aiheita ja teosmäärää.
• Museoamanuenssi valitsee teokset toiveiden mukaan.
• Yksikkö hyväksyy taidemuseon ehdotuksen taideteosten sijoituksesta ja esilläpidon ehdot. Teosten luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan sijoitussopimus.
• Yksikkö valitsee keskuudestaan yhteyshenkilön, joka raportoi taidemuseolle mm. teoksiin kohdistuneesta ilkivallasta ja kohteen tilamuutoksista.
• Taidemuseo huoltaa, kehystää ja kuljettaa valitut teokset maksutta.
• Yksikkö tilaa ripustuksen Tampereen tilapalvelulta erillisen ohjeen mukaan.
• Tilapalvelu ripustaa teokset taidemuseon ohjeiden mukaan ja laskuttaa kohdetta ripustustyöstä.

• Yksikkö huolehtii teokseen teoskyltin taidemuseon ohjeiden mukaan omalla kustannuksellaan.

Lisätietoja sijoitustoiminnasta

Sijoitustoiminnan uutisia

Jenni Yppärilän tilausteos Pispalan kouluun

30.4.2024 Tampereen taidemuseo tilaa kuvataiteilija Jenni Yppärilältä maalauksen ja kuvanveiston elementtejä yhdistävän teoksen. Tilausteos kuvaa pispalalaista katunäkymää, ja se ripustetaan Pispalan koulun portaikkoon oppilaiden, kerholaisten, henkilökunnan ja iltakäyttäjien koettavaksi elokuussa 2024.

Hannu Sirenin "Nyt" Niemenrantaan

26.5.2023 Kuvanveistäjä Hannu Sirenin monumentaalinen teos ”Nyt” löysi uuden kodin kehittyvältä asuinalueelta Niemenrannannasta. Sirenin teos valmistui vuonna…

Kimmo Kaivannon konservoitu maalaus ripustettiin Tesoman koululle

12.1.2023 Kuvataiteilija Kimmo Kaivannon suurikokoinen Perustiedon maisema -maalaus (1967) on konservoitu ja ripustettu uudelle Tesoman koululle. Maalaus on yksi Kaivannon varhaisista Tampereen oppilaitoksiin valmistuneista julkisen taiteen maalauksista. Perustiedon maisema oli esillä Tesomajärven koululla yli 50 vuotta.

Hanna Vihriälän Punakaneli ja Valkea kuulas valmistui Vuoreksen kouluun

18.1.2022 Kuvanveistäjä Hanna Vihriälän teos Punakaneli ja Valkea kuulas valmistui Vuores-taloon Tampereella loppuvuodesta 2021. Kaksiosainen, akryylihelmistä koostuva teos kuvaa omenapuiden lehvästöä. Teos installoitiin Vuoreksen koulun toisen kerroksen aulan ikkunoiden alapuolelle, niin lehvästön että voi kokea jatkuvan ikkunoista avautuvasta maisemaan. Teoksen tilaaja oli Tampereen kaupunki, ja se on osa Tampereen kaupungin julkisen taiteen kokoelmaa.