Teoslainat

Tampereen taidemuseo lainaa kokoelmateoksiaan ammattimaisesti ylläpidetyille museoille ja näyttelynjärjestäjille, joilla on museoammatillista henkilöstöä tai vastaava asiantuntemus taideteosten turvallisesta käsittelystä, kuljettamisesta ja ripustamisesta.

Lainapyyntö osoitetaan Tampereen taidemuseon kokoelmapäällikölle mielellään vuosi, mutta viimeistään kuusi kuukautta ennen näyttelyn alkua. Jokainen lainapyyntö harkitaan erikseen. Taideteoksen lainattavuuteen vaikuttavat teoksen kunto, teoksen käyttö Tampereen taidemuseon omassa toiminnassa ja Tampereen taidemuseon kokoelmahenkilöstön työtilanne. Teoslainan toteutumiseen vaikuttavina kriteereinä ovat näyttelypaikan olosuhteet ja turvallisuus.

Tampereen taidemuseo perii 150 € teoskohtaisen, hallinnollisen antolainausmaksun. Laajat kokonaisuudet ja yhteistyöt sovitaan erikseen. Hintoihn lisätään alv 24 %. Lisäksi laskutetaan lainasta syntyvät kustannukset sopimusten ja alan käytännön mukaisesti.

Lainaajan on vakuutettava lainattavat teokset naulasta naulaan -periaatteen mukaisesti ja huolehdittava asianmukaisista kuljetuksista. Merkittäviin näyttelyihin hyväksytään myös valtiontakuu siten kuin näyttelyiden valtiontakuusta annetussa laissa säädetään.

Lainapyynnöt ja lisätiedot

Suvi-Mari Eteläinen, kokoelmapäällikkö, puh. 044 263 0580, suvi-mari.etelainen@tampere.fi