Tampereen patsaiden pukeminen

Tampereen kaupungin julkiset veistokset, kuten Hämeensillan Pirkkalaisveistokset, ovat Tampereen kaupungin kulttuuriomaisuutta. Käytännössä Tampereen taidemuseo huolehtii kaupungin julkisista teoksista. Veistoksiin sovelletaan tekijänoikeuslakia, jonka mukaan taideteosta ei saa muuttaa tai loukata sen taiteellista arvoa.

Taidemuseo voi antaa luvan julkisten veistosten väliaikaiseen pukemiseen ei-kaupallisten, Tampereen kaupungin historian tai tamperelaisuuden kannalta merkittävien tapahtumien yhteydessä.

Lupa veistosten pukemiseen haetaan aina kirjallisesti etukäteen. Veistosten pukija vastaa toteutuksesta ja kaikista aiheutuneista kustannuksista. Lisäksi yleishyödyllisiltä toimijoilta peritään 250 € käsittelymaksu. Kaupallisilta yrittäjiltä ja yrityksiltä peritään 1000 € käsittelymaksu (maksuun lisätään alv 24%).

Veistoksille ei saa kiivetä, vaan pukeminen ja riisuminen tehdään nostinta käyttäen. Nostimen vuokrakulujen lisäksi veistosten pukemisesta saattaa aiheutua esimerkiksi ylityökorvauksia ja kustannuksia liikenteen ohjaamisesta.

Pyydä lupa näin:

  1. Lähetä vapaamuotoinen sähköposti Tampereen taidemuseon kokoelmapäällikkö Suvi-Mari Eteläiselle (suvi-mari.etelainen(at)tampere.fi) vähintään kaksi kuukautta ennen suunniteltua tapahtumaa.
  2. Kerro sähköpostissa, mikä on veistosten pukemisen tarkoitus.
  3. Kerro, mitä materiaalia veistokseen lisättävät elementit ovat.
  4. Kerro pukemisen ja tapahtuman ajankohta ja kesto. Veistosten pukeminen ja riisuminen tehdään Tampereen taidemuseon veistoskonservaattorin tai museomestarin valvonnassa. Jos pukeminen tapahtuu heidän normaalin työaikansa ulkopuolella, siitä peritään erillinen ylityökorvaus.