Turvallisemman tilan periaatteet

Tampereen taidemuseossa jokainen voi olla turvallisesti oma itsensä ja tuntea olonsa tervetulleeksi.

Noudatamme Suomessa voimassa olevia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja. Lait on säädetty turvaamaan meidän kaikkien koskemattomuus ja turvallisuus riippumatta etnisestä alkuperästä, kansalaisuudesta, sukupuoli-identiteetistä, iästä, terveydentilasta tai vammaisuudesta. Poliittinen näkemys, kieli tai kulttuurinen tausta ei saa vaikuttaa kenenkään kohteluun. Olemme kaikki yhdenvertaisia riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemasta, perhemuodosta, elämänkatsomuksesta tai muista yksilöllisistä tekijöistä.

Turvallinen ja mukava tila on meidän kaikkien vastuulla:

• Olemme kohteliaita ja huomaavaisia kaikkia kohtaan.
• Kunnioitamme toisiamme, asiakkaita ja henkilökuntaa – emme käytä loukkaavaa kieltä tai häiritse muita esimerkiksi metelöimällä, koskettamalla tai tulemalla liian lähelle.
• Kuuntelemme, keskustelemme ja kannustamme. Voimme olla rakentavasti myös eri mieltä.
• Suhtaudumme toisiimme avoimesti. Pyrimme olemaan tietoisia vahingollisista tai syrjivistä oletuksista, joita teemme toisistamme, ja pyrimme olemaan toimimatta niiden perusteella.
• Pyydämme anteeksi, jos loukkaamme muita.

Mikäli jokin tilanne tuntuu epämukavalta, herättää huolta tai huomaat jonkun tarvitsevan apua, kerro siitä meille. Voit olla yhteydessä välittömästi henkilökuntaamme tai jälkikäteen verkkosivuilta löytyvällä palautelomakkeella, anonyymistikin.

Olemme tukenasi ja puutumme epäasialliseen käytökseen.

Tampereen kaupunki on sitoutunut yhdenvertaisuuteen, saavutettavuuteen ja tilojen esteettömyyteen. Lue lisää, kuinka Tampereen kaupunki on sitoutunut edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä vastustamaan syrjintää: https://www.tampere.fi/organisaatio/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus