Alueelliset palvelut

Pirkanmaan alueen vastuumuseona Tampereen taidemuseo tarjoaa erilaisia palveluita alueen toimijoille taiteeseen liittyvissä asioissa. Palveluitamme voivat käyttää Pirkanmaan kunnat ja muut yhteisöt kuten seurakunnat, yhdistykset, palvelutalot jne. Palveluiden järjestämiseksi Tampereen kaupunki saa korotettua valtionosuutta.

Tampereen taidemuseo neuvoo alueen toimijoita erilaisissa taideteosten hankkimista, luetteloimista, säilytystä ja esittämistä koskevissa asioissa. Taidemuseo seuraa alueen taide-elämää ja on taltioinut taidehistoriaa Pirkanmaan alueella. Omiin kokoelmiin kuuluvat julkiset veistokset esitellään Finna-kokoelmapalvelussa.

Tampereen taidemuseo on ollut Pirkanmaan alueen vastuumuseona kuvataideasioissa 1.1.2020 lähtien. Valtionosuusjärjestelmä on muuttunut, ja entinen aluetaidemuseon nimi on jäänyt pois käytöstä. Pirkanmaan alueellisena taidemuseona Tampereen taidemuseo ehti toimia vuodesta 1974 lähtien, jolloin se sai ensimmäisen määrärahan työn aloittamiseen osana Opetusministeriön kokeilua.