Olotila ja Vinkkiarkki

Taidemuseon Olotila on toiminnallinen osa museovierailua. Siellä voit päästää luovuutesi valloilleen ja työstää omaan tahtiisi ohjeistuksen avulla esimerkiksi näyttelystä noussutta teemaa tai tutustua uuteen työskentelytapaan. Olotila suunnitellaan ja rakennetaan jokaiseen näyttelyyn uudelleen. Olotila löytyy yleensä museon keskimmäisestä kerroksesta.

Olotila ja Vuoden nuori taiteilija

Vuoden nuoren taiteilijan, Eetu Huhtalan, teoksien aiheet kumpuavat usein hänen elämästään ja kokemuksistaan. Hänen taideteoksensa kuitenkin laajenevat henkilökohtaisesta elinpiiristä, kohti jaettuja, samaistuttavia tuntemuksia ja laajempia yhteiskunnallisia kysymyksiä. Olotilassa voit jakaa taiteilijan innoittamana omia muistojasi ja kokemuksiasi joko runoillen, piirtäen tai kirjoittaen. Pääset myös tekemään omia tulkintojasi ja jakamaan omat mielleyhtymäsi Huhtalan pienoismallien äärellä.

Vinkkiarkki

Minkälaiset hahmot asuttaisivat Eetu Huhtalan taideteosten maailmaa? Mitkä ovat sinulle merkityksellisiä paikkoja? Vinkkiarkki herättelee tulkitsemaan teoksia ja kutkuttelee mielikuvitusta sanataiteilun parissa.

Jos haluat uusia näkökulmia näyttelyvierailuusi, museolla on jaossa Vinkkiarkki. Vinkkiarkki on jokaiseen näyttelyyn erikseen tehty lehtinen, jota voit käyttää vierailun aikana tai ottaa mukaasi. Vinkkiarkista on iloa sekä aikuisille että lapsille. Voit napata Vinkkiarkin matkaasi taidemuseon aulasta ja Julmaa valoa / Cruel Radiance -näyttelystä.