Olotila ja Vinkkiarkki

Olitpa liikkeellä yksin tai yhdessä, Tampereen taidemuseon Olotila ja Vinkkiarkki tarjoavat mukavaa tekemistä ja pohdittavaa näyttelyvierailullesi.

Olotila

Taidemuseon Olotila on toiminnallinen osa museovierailua. Siellä voit päästää luovuutesi valloilleen ja työstää omaan tahtiisi ohjeistuksen avulla esimerkiksi näyttelystä noussutta teemaa tai tutustua uuteen työskentelytapaan. Olotila suunnitellaan ja rakennetaan jokaiseen näyttelyyn uudelleen. Olotila löytyy yleensä museon keskimmäisestä kerroksesta.

Tuula Lehtisen näyttelyn Olotilassa pääset tutustumaan taiteilijan käyttämään mosaiikkitekniikkaan ja päästämään sisäisen taiteilijasi valloilleen. Valitse mieluisat värit, leikittele laattojen järjestyksellä ja kokoa oma pienoismosaiikkisi. Halutessasi voit myös kokeilla, millaista olisi toimia taiteilijan apulaisena ja koota Lehtisen suunnittelemaa mosaiikkityötä hänen mallinsa mukaisesti.

Vinkkiarkki

Pääsetkö uppoutumaan Charles Sandisonin uusimman teoksen maailmaan? Entä minkälaisia tunnelmia aistit Tuula Lehtisen teosten äärellä ja johdattelevatko ne sinut eri aikakausille? Vinkkiarkki herättelee pysähtymään taiteen äärelle ja tekemään omia tulkintoja.

Jos haluat uusia näkökulmia näyttelyvierailuusi, museolla on jaossa Vinkkiarkki. Vinkkiarkki on jokaiseen näyttelyyn erikseen tehty lehtinen, jota voit käyttää vierailun aikana tai ottaa mukaasi. Vinkkiarkista on iloa sekä aikuisille että lapsille. Voit napata Vinkkiarkin matkaasi taidemuseon aulasta ja Charles Sandisonin näyttelyn alusta.

Sivun yläreunan kuva: Sini Väisänen