Olotila ja Vinkkiarkki

Taidemuseon Olotila on toiminnallinen osa museovierailua. Siellä voit päästää luovuutesi valloilleen ja työstää omaan tahtiisi ohjeistuksen avulla esimerkiksi näyttelystä noussutta teemaa tai tutustua uuteen työskentelytapaan. Olotila suunnitellaan ja rakennetaan jokaiseen näyttelyyn uudelleen. Olotila löytyy yleensä keskimmäisestä kerroksesta.

Olotila Luomisen riemu -näyttelyssä

Wäinö Aaltosen näyttelyn Olotilassa voit päästää oman luomisen riemusi valloilleen ja kokeilla taitojasi kuvanveistäjänä. Tule testaamaan muovailutaitojasi ja suunnittelemaan oman julkinen veistoksesi. Halutessasi voit kokeilla, miten teoksesi istuisi 1920-luvun Tampereelle, aikaan, jolloin Aaltonen työsti Hämeensillan Pirkkalaisveistoksia.

Vinkkiarkki

Millaiset vaatteet sinä suunnittelisit Hämeensillan Kauppiaalle? Entä oletko pohtinut mistä Aaltosen julkisia veistoksia Tampereelta löytyy? Vinkkiarkki johdattelee sinut Aaltosen ulkoveistosten ääreen, herättelee pohtimaan teoksia eri näkökulmista ja kutkuttelee mielikuvitusta paperinukkeveistoksella. Vinkkiarkista on iloa sekä aikuisille että lapsille.

Jos haluat uusia näkökulmia näyttelyvierailuusi, museolla on jaossa Vinkkiarkki. Vinkkiarkki on jokaiseen näyttelyyn erikseen tehty lehtinen, jota voit käyttää vierailun aikana tai ottaa mukaasi. Voit napata Vinkkiarkin matkaasi taidemuseon aulasta.