Olotila ja Vinkkiarkki

Taidemuseon Olotila on toiminnallinen osa museovierailua. Siellä voit päästää luovuutesi valloilleen ja työstää omaan tahtiisi ohjeistuksen avulla esimerkiksi näyttelystä noussutta teemaa tai tutustua uuteen työskentelytapaan. Olotila suunnitellaan ja rakennetaan jokaiseen näyttelyyn uudelleen. Olotila löytyy yleensä keskimmäisestä kerroksesta.

Olotila Siveltimen voimassa

Siveltimen voima -näyttelyssä voit tutustua ekspressiiviseen ilmaisuun suomalaisessa maalaustaiteessa. Ekspressionistinen taideteos ilmaisee taiteilijan sisäisiä tunteita. Miten sinä kuvaisit riemua tai ilmaisisit ylpeyden? Olotilassa pääset tuomaan esiin oman sisäisen näkemyksesi. Voit kokeilla löytää oman ilmaisusi ekspressiivisesti soittaen ja tunteikkaasti tanssien sekä heittäytyä rohkein vedoin piirtämään yhteiseen taulupohjaan.

Vinkkiarkki

Millainen sinun unelmiesi taidekokoelma olisi? Miten taideteos liikuttaa sinua? Jos haluat uusia näkökulmia näyttelyvierailuusi, museolla on jaossa Vinkkiarkki. Vinkkiarkki on jokaiseen näyttelyyn erikseen tehty lehtinen, jota voit käyttää vierailun aikana tai ottaa mukaasi. Vinkkiarkista on iloa sekä aikuisille että lapsille. Voit napata Vinkkiarkin matkaasi taidemuseon aulasta ja Dimensio-taiteilijaryhmän juhlanäyttelystä.