Valogalleria

Tampereen Valoviikkojen yhteydessä toteutettava Valogalleria tuo upeita taideteoksia kaupunkitilaan ja herättää henkiin läntisen keskustan tyhjät seinäpinnat. Kun hämärä laskeutuu Tampereen ylle, on mukava seisahtua kadunkulmaan ja hengähtää hetki taiteen äärellä.

Lue lisää osoitteessa valoviikot.fi

Valogalleria 2020–2021

Valogalleriassa nähtiin talvella 2020–2021 Tampereen taidemuseon näyttely Kaupunkilaisia. Se levittäytyi valoteoksina Tampereen keskustan kortteleihin Keskustorin ja Hämeenpuiston välillä. Näyttely juhlisti Tampereen taidemuseon 90-vuotista historiaa. Varhaisin teos, Mikko Carlstedtin Tytön pää on samalta vuodelta 1931, jolloin taidemuseo avasi ensi kertaa ovensa yleisölle Pyynikintorin vanhassa viljamakasiinirakennuksessa.

Vuodesta 2014

Luovan Tampereen ja Valoa Designin Valovoimainen Pirkanmaa -hankkeen piirissä syntyi 2013 ajatus Tampereen katutiloja elävöittävästä persoonallisesta ja taiteellisesta valogalleriasta. Ensimmäinen Valogalleria-näyttely avattiin 2014 ja silloin valaistujen kohteiden aiheet olivat sarjakuvia, heijastumia, valo- ja varjoaiheita. Tampereen taidemuseo ja Tampereen valoviikot aloittivat yhteistyön Valogallerian uuden näyttelyn luomiseksi keväällä 2015. Valogalleria on ollut esillä kaupunkilaisten ilona useimpina vuosina Valoviikkojen yhteydessä eri yhteistyökumppaneiden tekemänä.