Muumimuseo

Muumimuseon perustana on Tove Janssonin lahjoittama Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma. Tove Jansson ja hänen elämänkumppaninsa, taidegraafikko Tuulikki Pietilä lahjoittivat taidekokoelmansa Tampereen taidemuseolle 1986. Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma sisältää kaikkiaan noin kaksituhatta teosta, jotka ajoittuvat 1930-luvulta aina 1990-luvulle saakka.

Tampereen taidemuseo on esitellyt kokoelmaa Muumilaaksossa pääkirjasto Metson pohjakerroksessa vuosina 1987-2013 ja taidemuseon pohjakerroksessa 2013-2016. Muumilaakso sulkeutui lokakuun lopussa 2016 ja museo muutti Tampere-taloon. Muuton myötä museon nimi muuttui Muumimuseoksi, mutta kokoelman nimi säilyi Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelmana.

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka viehättää kaikenikäisiä muumien ja kuvataiteen ystäviä. Tutustu muumien rakastettuihin tarinoihin Tove Janssonin alkuperäisten kuvitusten myötä, astu taikurin hattuun ja koe Muumilaakson taikuutta, tutki yksityiskohtaisia muumikuvaelmia ja näe kimaltelevan pyrstötähden kiitävän avaruudessa! Uutta katsottavaa löytyy museon Observatoriosta eli vaihtuvien näyttelyiden tilasta.

Lue lisää Muumimuseosta!

Laura Vanzo / Visit Tampere.
Tunnelmallinen Muumimuseo on Tampere-talossa.