Uutiset

Ikäihmiset kuraattoreina Kulttuuritalo Laikun vuoden viimeisessä näyttelyssä

11.11.2022 Kulttuuritalo Laikun näyttelyvuoden päättää Tuttua tunnelmaa -näyttely, jonka ideana on ollut osallistaa kaupunkilaisia näyttelytyöhön. Teokset tulevat Tampereen taidemuseon sijoituskokoelmasta ja ne ovat tamperelaisten ikäihmisten valitsemia. Näyttelyssä nähdään eri tekniikoin luotua taidetta, muun muassa öljyvärimaalauksia, grafiikkaa ja videoteoksia.

Kultakausi Tampereella

25.10.2022 Tampereella on tänä syksynä vahvasti esillä 1900-luvun alun eli kultakauden taide. Tampereen Työväen Teatterissa esitetään Momentum 1900 -musikaalia, kultakauden upeaa maalaustaidetta näet Tampereen taidemuseossa Siveltimen voima -näyttelyssä ja museon naapurissa ravintola Heinätorissa voit nauttia taidemenun ajan tyyliin.

Valogallerian muumikuvitukset valloittavat Tampereen keskustan

18.10.2022 Tulevana talvena kannattaa suunnata iltakävelylle Tampereen keskustaan – vaikka koko perheen kanssa. Valoviikkojen perinteinen Valogalleria esittelee Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia Muumit ja talven taika -näyttelyssään 28.10.2022 alkaen.

Erasmus+ Culture Up -hankkeen kansainvälinen tapaaminen Sastamalassa ja Tampereella

7.10.2022 Sastamalan Opisto, Tampereen taidemuseo ja Tampere Filharmonia ovat mukana Culture Up Erasmus+ -hankkeessa, jota vetää Tanskan Ringköping-Skernin kunta. Muut osallistujat ovat Irlannin Galway, Hollannin Frysland ja Serbian Novi Sad. Kaikki osallistujakaupungit ovat tekemisissä Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeissa, entisissä tai tulevissa. Tampereella kulttuuripääkaupunkihanke jatkuu nimellä Operaatio Pirkanmaa.