Uutiset

Sivu latautuu uudelleen valinnan jälkeen.

Hyperrealistisen kuvanveiston kansainvälinen suurnäyttely - Tampereen taidemuseo julkistaa 2024 ohjelmistonsa

7.12.2023 Tampereen taidemuseon vuoden 2024 päänäyttely Hyper esittelee hyperrealistisen kuvanveiston kansainvälisiä huippuja kesäkuusta alkaen. Vuoden 2024 nuori taiteilija julkistetaan 31.1.2024, ja hänen näyttelynsä on esillä syksyllä samanaikaisesti Vuoden nuorten taiteilijoiden kokoelmaa esittelevän Silmänruokaa-näyttelyn kanssa. Muumimuseon Observatoriossa avautuu keväällä Tove Janssonista taiteilijana kertova näyttely.

Julkisen taiteen ohjausryhmä haluaa ennallistaa vahingoitetun Lauri Viidan muistomerkin

7.12.2023 Tampereen kaupungin Julkisen taiteen ohjausryhmä on kokoontunut 7.12.23 ja käsitellyt kokouksessaan kahta Tampereen julkisiin taideteoksiin aiemmin syksyllä kohdistunutta vahingontekoa. Taiteilija Pertti Mäkisen tekemästä Lauri Viidan muistomerkistä Pispalanharjulla irrotettiin suuria osia ja Unto Hietasen Kalapoika-veistos varastettiin kokonaisuudessaan Nekalasta. Lauri Viidan muistomerkki pyritään ennallistamaan ja Kalapoika korvataan toisella.

Tampereen taidemuseon alueen asemakaavaehdotus nähtäville

21.11.2023 Tampereen taidemuseon aluetta koskeva asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin 21.11.2023 yhdyskuntalautakunnassa asetettavaksi nähtäville. Asemakaavan muutos koskee Tampereen taidemuseon ja Amurin työläismuseokorttelin alueita ja niiden lähiympäristöä. Pirkankadun eteläpuolelle ja Puutarhakadun varrelle esitetystä täydennysrakentamisesta on luovuttu.

Tuomo Rosenlundin ja Mika Hannulan valoteoksia keskustaan Valoviikkojen ajaksi

6.10.2023 Kuvataiteilija Tuomo Rosenlundin ja kirjailija Mika Hannulan yhteisnäyttely Urbaani Utopia yhdistää visuaalista ja sanallista kerrontaa. Valogallerian teokset heijastetaan rakennusten seiniin Tampereen keskustassa 27.10. alkaen. Valogalleria on osa Tampereen Valoviikkojen ohjelmaa, ja näyttely on Tampereen taidemuseon tuottama. Valoteokset ovat esillä 27.10.2023–10.3.2024 päivittäin pimeään aikaan, noin klo 17–23.

Satakunnankadun liikenneympyrän taideteoksesta kilpailu

30.8.2023 Satakunnankadun uuteen kiertoliittymään tai sen läheisyyteen toteutetaan taideteos teemalla ”Tekniikan ja teollisuuden Tampere”. Taideteoksen tekijää haetaan portfoliohaun kautta. Tampereen kaupunki ja tänä vuonna 130 vuotta täyttävä Tampereen Teknillinen Seura tilaavat teoksen yhdessä.

Tripadvisor palkitsi Muumimuseon Travellers’ Choice 2023 -palkinnolla

17.8.2023 Tripadvisor on palkinnut Tampereella sijaitsevan maailman ainoan Muumimuseon Travellers’ Choice 2023 -palkinnolla Erikoismuseoiden kategoriassa. Palkinnon saava kohde saa jatkuvasti erinomaisia arvioita matkailijoilta Tripadvisor-sivustolla. Voittajat sijoittuvat maailmanlaajuisesti 10 parhaan prosentin joukkoon Tripadvisorissa olevista kohteista.

Hervantaan valmistui Tampereen pisin maalaus

17.8.2023 Hervannan valtaväylän päälle on valmistunut kaksi uutta siltaa. Kävely- ja pyöräilysilta tien pohjoispäässä on nimetty Aasiansillaksi. Sillan 70 metriä pitkä tukimuuri on saanut kylkeensä upean taideteoksen nimeltä Matkalla kotiin. Tekijänä on taiteilija, graafinen suunnittelija ja kuvittaja Terhi Ekebom.