Kouluille ja päiväkodeille

Tampereen taidemuseo tarjoaa elävöitystä ja pohdittavaa moneen eri oppiaineeseen. Vaihtuvat näyttelyt mahdollistavat erilaisten teemojen käsittelyn ja innostavat omiin oivalluksiin. Museoon voi tulla itsenäisesti vierailulle, mutta kokemus on aina elämyksellisempi, jos sitä täydentää ikäryhmälle räätälöidyllä opastuksella. Ota taidemuseo osaksi opetustasi!

Ajankohtaista

Kevään 2024 opettajien materiaalipaketti on ladattavissa. Materiaalipaketti sisältää tehtäviä ja pohdittavaa meneillään oleviin näyttelyihin omatoimivierailun tueksi. Niiden avulla voi rohkaista koululaisia näkemään ja oivaltamaan teoksia itse sekä tekemään niistä omia tulkintoja. Paketissa on materiaalia myös lämmittelyyn ennen museokäyntiä sekä tehtäviä näyttelyvierailun työstämiseen jälkikäteen koululla.

Pirkanmaalaiset opetusryhmät (ei varhaiskasvatus)

Tarjoamme ilmaisen sisäänpääsyn ja opastuksen seuraaville ryhmille elokuusta huhtikuuhun:

• Tampereen esiopetus, perusopetus, toisen asteen opetus sekä kuvataidealan opiskelijaryhmät opettajan johdolla
• Pirkanmaan esiopetus, perusopetus, toisen asteen opetus sekä kuvataidealan opiskelijaryhmät opettajan johdolla

Pirkanmaalainen tuntia valmisteleva opettaja pääsee ilmaiseksi tutustumaan näyttelyihin. Mainitsethan asiasta kassalle saapuessasi taidemuseoon ja ole valmis pyydettäessä esittämään esimerkiksi henkilökortti, ammattiliiton kortti tai muu vastaava todennustapa.

Edellä mainituille ryhmille toukokuusta heinäkuuhun sisäänpääsy ja opastus ovat maksullisia normaalin opetusryhmähinnaston mukaisesti. Katso hintatiedot alla.

Varhaiskasvatus ja Pirkanmaan ulkopuoliset opetusryhmät (ja pirkanmaalaiset oeptusryhmät touko-heinäkuussa)

Pääsymaksut

  • Alle 7-vuotiaat aina ilmaiseksi
  • koululaiset (7–17-vuotiaat) 6 €
  • opiskelijat 6 €
  • aikuiset 13 € (jos ryhmäkoko yli 10 henkeä, hinta 10 €)
  • opettajat, ryhmänvetäjät, linja-autonkuljettajat sekä avustajat 0 €

Opastus

  • Maksullinen koululaisopastus arkisin (varhaiskasvatus, esiopetus, perusopetus, toisen asteen opetus ja korkeakoulut) 50 €

Ryhmäkäynnin varaaminen

Ilmoitathan ryhmäsi tulosta etukäteen Tampereen taidemuseon kassalle (avoinna museon aukioloaikoina), vaikka ryhmä ei ottaisikaan opastusta. Museo on auki arkisin tiistaista perjantaihin klo 10–18. Opetusryhmille tarjoamme mahdollisuuden vierailuun arkisin klo 8.45 alkaen. Vierailuaika aamuisin ennen museon aukeamista tulee varata vähintään kahta viikkoa aikaisemmin.

Tampereen taidemuseon kassan yhteystiedot:

puh: 041 730 3104, sähköposti: tamu@tampere.fi

Tilattavat opastukset

Ilmoittautumisen yhteydessä voit tiedustella vapaita opastusaikoja. Opastettu kierros auttaa avaamaan näyttelyn teemoja ja syventää museokokemusta. Opastus pyritään toteuttamaan ryhmän toiveita ja tarpeita kuunnellen. Huomioithan, että suosituimmat ajat täyttyvät nopeasti, ja tarjoamme opastuksia mahdollisuuksien mukaan. Opastuskielet ovat suomi, selkosuomi ja englanti. Suomenkielisiä aikoja on parhaiten saatavilla.

Kun varaat opastusta opetusryhmällesi, ilmoita luokka-aste, ryhmäkoko, yhteyshenkilön puhelinnumero ja sähköpostiosoite, oppilaitoksen nimi ja mahdolliset erityistoiveet. Opastuksen kesto on noin 45–60 min tai opettajan ilmoittaman aikataulun mukaisesti.

Jos ryhmälläsi on tarvetta selkokieliselle tai varhaiskasvatusryhmän opastukselle, otathan yhteyttä museolehtori Viliina Julkuseen puhelimitse 041 730 3103 tai sähköpostitse viliina.julkunen@tampere.fi.

Omatoiminen koululaisvierailu ja materiaalipaketti

Museoon voi tulla vierailemaan myös ilman opastusta oman opettajan johdolla.

Taidemuseo tarjoaa opettajille suunnatun materiaalipaketin näyttelyvierailun tueksi. Materiaalipaketti sisältää tehtäviä ja pohdittavaa meneillään oleviin näyttelyihin. Niiden avulla voi rohkaista koululaisia näkemään ja oivaltamaan teoksia itse sekä tekemään niistä omia tulkintoja. Paketissa on materiaalia myös lämmittelyyn ennen museokäyntiä sekä tehtäviä näyttelyvierailun työstämiseen jälkikäteen koululla.

Muistathan varata koulu- tai päiväkotiryhmällesi vierailuajan, vaikka ette ottaisikaan opastusta.

Peruutukset

Peruuta ryhmän tulo tai opastus viimeistään vierailua edeltävänä päivänä. Perumatta jääneistä opastuksista peritään puolet mahdollisesta opastusmaksusta.

Saapuminen museoon

Saapuessasi ryhmän kanssa ilmoittauduthan aina taidemuseon kassalle. Mainitse myös, mikäli ryhmällenne on varattu opastus. Opas tulee noutamaan ryhmän taidemuseon aulasta.

Jos haluatte tehdä tehtäviä, kirjoitusalustoja voi pyytä kassalta tai museon henkilökunnalta.

Pyydämme jättämään mahdolliset reput, isot laukut, eväät ja juomapullot naulakkoon, säilytyslokeroon tai taidemuseon lipunmyyntiin, jos lukolliset lokerot ovat täynnä.

Näyttelytiloissa syöminen ja juominen on teosturvallisuuden vuoksi kielletty.

Museossa käyttäydytään rauhallisesti. Taideteoksiin ei saa koskea ilman erillistä lupaa.

Annathan opastuksella oleville ryhmille opastusrauhan.

Toivomme, että aikuinen kulkee ryhmän mukana. Ryhmää ei kannata päästää hajaantumaan ilman ohjeita ja valvontaa. Muistattehan, että opettaja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.

Lämpimästi tervetuloa taidemuseoon!