Kouluille

Taidemuseo on suljettu 24.2.2024 asti remontin vuoksi

Vastaamme sähköposteihin ja puhelintiedusteluihin 29.1.2024 alkaen.

Taidemuseo tarjoaa elävöitystä ja pohdittavaa moneen eri oppiaineeseen. Vaihtuvat näyttelyt mahdollistavat erilaisten teemojen käsittelyn. Ota taidemuseo rohkeasti osaksi opintosuunnitelmaa!

Ryhmäkäynnin varaaminen

Ilmoitathan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Tampereen taidemuseon kassalle (avoinna museon aukioloaikoina), vaikka ryhmä ei ottaisikaan opastusta.

Tampereen taidemuseon kassan yhteystiedot:

puh: 041 730 3104, sähköposti: tamu@tampere.fi

Tarjoamme ilmaisen sisäänpääsyn seuraaville ryhmille:

• Tampereen perusopetus
• Tampereen toisen asteen opetus (maksullinen touko-, kesä-, heinäkuussa)
• Pirkanmaan perusopetus (maksullinen touko-, kesä-, heinäkuussa)

Tuntia valmisteleva opettaja pääsee ilmaiseksi tutustumaan näyttelyihin. Mainitsethan asiasta kassalle saapuessasi taidemuseoon.

Tilattavat opastukset

Tarjoamme ilmaisen opastuksen seuraaville ryhmille:

• Tampereen perusopetus
• Tampereen toisen asteen opetus (maksullinen touko-, kesä-, heinäkuussa)
• Pirkanmaan perusopetus (maksullinen touko-, kesä-, heinäkuussa)

Maksullisen koululaisopastuksen hinta on 40 €.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit tiedustella vapaita opastusaikoja. Huomioithan, että suosituimmat ajat täyttyvät nopeasti, ja tarjoamme opastuksia mahdollisuuksien mukaan. Opastettu kierros auttaa avaamaan näyttelyn teemoja ja syventää museokokemusta. Opastus pyritään toteuttamaan ryhmän toiveita ja tarpeita kuunnellen.

Kun varaat opastusta koululuokalle, ilmoita luokka-aste, luokkakoko, opettajan puhelinnumero, sähköpostiosoite, koulun nimi ja mahdolliset erityistoiveet. Opastuksen kesto on noin 45 min tai opettajan ilmoittaman aikataulun mukaisesti.

Jos ryhmällä on tarvetta selkokieliselle opastukselle, ota yhteyttä museolehtori Viliina Julkuseen puhelimitse 041 730 3103 tai sähköpostitse viliina.julkunen@tampere.fi.

Omatoiminen koululaisvierailu ja materiaalipaketti

Museoon voi tulla vierailemaan myös ilman opastusta oman opettajan johdolla.

Taidemuseo tarjoaa opettajille suunnatun materiaalipaketin näyttelyvierailun tueksi. Valmistelupaketti sisältää tehtäviä ja pohdittavaa meneillään oleviin näyttelyihin, joiden avulla voi rohkaista koululaisia näkemään ja oivaltamaan teoksia itse sekä tekemään niistä omia tulkintoja. Paketissa on materiaalia myös lämmittelyyn ennen museokäyntiä sekä tehtäviä näyttelyvierailun työstämiseen jälkikäteen koululla.

Muistathan varata ryhmällesi vierailuajan, vaikka ette ottaisikaan opastusta.

Peruutukset

Peruuta ryhmän tulo tai opastus viimeistään opastusta edeltävänä päivänä. Perumatta jääneistä opastuksista peritään puolet opastusmaksusta.

Saapuminen museoon

Saapuessasi ryhmän kanssa ilmoittauduthan aina taidemuseon kassalle. Mainitse myös, mikäli ryhmällenne on varattu opastus. Opas tulee noutamaan ryhmän taidemuseon aulasta.

Jos haluatte tehdä tehtäviä, kirjoitusalustoja voi pyytä kassalta tai museon henkilökunnalta.

Pyydämme jättämään mahdolliset reput, isot laukut, eväät ja juomapullot naulakkoon, säilytyslokeroon tai taidemuseon lipunmyyntiin, jos lukolliset lokerot ovat täynnä.

Näyttelytiloissa syöminen ja juominen on teosturvallisuuden vuoksi kielletty.

Museossa käyttäydytään rauhallisesti. Taideteoksiin ei saa koskea ilman erillistä lupaa.

Annathan opastuksella oleville ryhmille opastusrauhan.

Toivomme, että aikuinen kulkee ryhmän mukana. Ryhmää ei kannata päästää hajaantumaan ilman ohjeita ja valvontaa. Muistattehan, että opettaja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.

Lämpimästi tervetuloa taidemuseoon!