Kouluille

Taidemuseo tarjoaa elävöitystä ja pohdittavaa moneen eri oppiaineeseen. Vaihtuvat näyttelyt mahdollistavat erilaisten teemojen käsittelyn. Ota taidemuseo rohkeasti osaksi opintosuunnitelmaa!

Vierailettehan taidemuseolla vain oireettomina. Muistakaa turvavälit niin toisiin oppilaisiin, henkilökuntaan kuin taideteoksiinkin.

Ryhmäkäynnin varaaminen

Pyydämme ilmoittamaan päiväkoti- ja koululaisryhmän tulosta etukäteen Tampereen taidemuseon kassalle (avoinna museon aukioloaikoina), vaikka ryhmä ei ottaisikaan opastusta. Porrastamme ryhmävierailut ja otamme vastaan vain yhden luokan kerrallaan. Opettajien tulee huolehtia, että luokka poistuu museosta vierailuajan puitteissa.

Tampereen taidemuseon kassan yhteystiedot:
puh: 041 730 3104, sähköposti: tamu@tampere.fi

Toivomme, että aikuinen kulkee ryhmän mukana. Opettaja on vastuussa oppilaistaan koko vierailun ajan.

Tilattavat opastukset

Opastettu kierros auttaa avaamaan näyttelyn teemoja ja syventää museokokemusta. Opastus toteutetaan ryhmän toiveita ja tarpeita kuunnellen.

Tamperelaisille ryhmille on tarjolla maksuton opastus mahdollisuuksien mukaan. Muille kouluryhmille opastuksen hinta on 40 €.

Kun varaat opastusta koululuokalle, ilmoita luokka-aste, luokkakoko, opettajan puhelinnumero, koulun nimi ja mahdolliset erityistoiveet. Opastuksen kesto on noin 45 min tai opettajan ilmoittaman aikataulun mukaisesti.

Jos ryhmällä on tarvetta selkokieliselle opastukselle, ota yhteyttä museolehtori Viliina Julkuseen puhelimitse 041 730 3103 tai sähköpostitse viliina.julkunen@tampere.fi.

Peruutukset

Peruuta ryhmän tulo tai opastus viimeistään opastusta edeltävänä päivänä. Perumatta jääneistä opastuksista peritään puolet opastusmaksusta.

Saapuminen museoon

Saapuessasi ryhmän kanssa ilmoittauduthan aina taidemuseon kassalle. Jos teille on varattu opastus, opas tulee noutamaan ryhmän ala-aulasta.

Pyydämme jättämään mahdolliset reput vaatesäilytykseen museon aulatilassa.

Näyttelytiloissa syöminen ja juominen on teosturvallisuuden vuoksi kielletty.

Lämpimästi tervetuloa taidemuseoon!