Tammerlammen kesäteos

ANNE MESKANEN-BARMANIN UIMAREITA TAMMERLAMMESSA

Kesällä 2022 ohikulkijoita yllättävät ja ilahduttavat Tammerlampeen tuodut kuvanveistäjä Anne Meskanen-Barmanin veistokset Uimarit ja Gravitaatio vuosilta 2011–21. Uimalakkeihin ja -laseihin sonnustautuneet, sukeltavat ja uivat ihmishahmot on valmistettu kirkkain värein maalatusta epoksihartsista. Aiheensa puolesta ne sulautuvat luontevasti lammen pinnalle, mutta ovat samalla hieman absurdeja hahmoja ja luovat katsojien mielessä tarinoita ja mielikuvia. Surrealistinen tunnelma ja huumori ovat keskeisiä lähtökohtia Meskanen-Barmanin taiteessa.

Anne Meskanen-Barman (s. 1966 Valkeakoskella) on espoolainen kuvanveistäjä. Hänen veistostensa lähtökohtana on näyttämönomaisuus ja performanssinomaisuus. Hän on urallaan työstänyt teoksia epoksihartsin lisäksi muun muassa mehiläisvahasta, hopeasta ja readymade-esineistä. Meskanen-Barman tunnetaan myös mitalitaiteestaan. Keskeisimpänä aiheena Meskanen-Barmanin taiteessa ovat luonto ja ihminen sekä näihin liittyvät erilaiset muodonmuutokset.

Meskanen-Barman on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta 1991. Hän on järjestänyt lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla, ja hänen teoksiaan on monissa museokokoelmissa ja muissa julkisissa kokoelmissa. Meskanen-Barman on toteuttanut julkisia teoksia muun muassa Helsingin Jätkäsaareen, Kallahden ja Järvenperän kouluun sekä Jyväskylän liikuntatieteelliseen yliopistoon ja Ruusupuiston alikulkutunneliin. Hän on toiminut vuosia kuvanveiston kurssien opettajana muun muassa Kuvataideakatemiassa.

Tampereen taidemuseo on esitellyt Tammerlammessa veistotaidetta yhteistyössä Tampereen Infra Oy:n kanssa paria poikkeusvuotta lukuun ottamatta kesästä 2010 lähtien.

Tampereen taidemuseo on esitellyt hotelli Tammerin edustalla olevassa Tammerlammessa veistotaidetta yhteistyössä Tampereen Infra oy:n kanssa lähes joka vuosi kesästä 2010 lähtien. Teokset ovat esillä alkukesästä yleensä siihen asti, kunnes lampi tyhjennetään syys-lokakuussa.

Kesä 2022: Anne Meskanen-Barman: Uimarit ja Gravitaatio
Kesä 2021: Matti Kalkamo – Ilmestys
Kesä 2018: Pekka Kauhanen – Aton
Kesä 2015: Tommi Toija – Kukkulan kuningas
Kesä 2013: Heli Ryhänen – Tuuli kääntyy itään
Kesä ? : Viktor Jansson: Knock out
Kesä 2010: Kaisu Koivisto – Jalostettu laji


Kesä 2022

Tammerlammessa vesi suihkuaa ja vedestä nousee kaksi vaaleanpunaista ihmishahmoa. Ohita video
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.