Saavutettavuusseloste

Tampereen kaupunki pyrkii takaamaan verkkosivuston saavutettavuuden Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Tampereentaidemuseo.fi-sivustoa.

Saavutettavuuden tila

Tampereentaidemuseo.fi täyttää Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason AA vaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset mainitaan jäljempänä. Ei-saavutettavaa sisältöä pyritään korjaamaan saavutettavaksi.

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä:

Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 noudattamatta jättäminen

  • Sivuilla on kuvia, joilla ei ole tekstivastineita lainkaan. (WCAG 1.1.1)
  • Otsikko–arvo-pareja ei ole esitetty ohjelmallisesti. (WCAG 1.3.1)
  • Evästeasetukset: Kohdistus ei siirry automaattisesti evästeasetusdialogi-ikkunaan. Dialogi-ikkunan välilehtien näppäimistökäyttötapa on määrittelyiden vastainen. Välilehden sisällön alussa on turhaan kohdistettava elementti, jossa kohdistus ei näy. (WCAG 2.4.3, 1.3.2, 2.1.1, 2.4.7)

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 3.6.2022. Selostetta on päivitetty 7.3.2024.

Seloste perustuu ulkopuolisen asiantuntijaorganisaation toteuttamaan arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 vaatimukset, sekä kaupungin omaan arviointityöhön.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle alla olevan linkin kautta aukeavalla lomakkeella.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä lomakkeella

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, saavutettavuuden valvonnan yksikkö
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi
sähköposti saavutettavuus@avi.fi
vaihde 0295 016 000