Uutiset

Sivu latautuu uudelleen valinnan jälkeen.

Jenni Yppärilän tilausteos Pispalan kouluun

30.4.2024 Tampereen taidemuseo tilaa kuvataiteilija Jenni Yppärilältä maalauksen ja kuvanveiston elementtejä yhdistävän teoksen. Tilausteos kuvaa pispalalaista katunäkymää, ja se ripustetaan Pispalan koulun portaikkoon oppilaiden, kerholaisten, henkilökunnan ja iltakäyttäjien koettavaksi elokuussa 2024.

Hannu Sirenin "Nyt" Niemenrantaan

26.5.2023 Kuvanveistäjä Hannu Sirenin monumentaalinen teos ”Nyt” löysi uuden kodin kehittyvältä asuinalueelta Niemenrannannasta. Sirenin teos valmistui vuonna…

Kimmo Kaivannon konservoitu maalaus ripustettiin Tesoman koululle

12.1.2023 Kuvataiteilija Kimmo Kaivannon suurikokoinen Perustiedon maisema -maalaus (1967) on konservoitu ja ripustettu uudelle Tesoman koululle. Maalaus on yksi Kaivannon varhaisista Tampereen oppilaitoksiin valmistuneista julkisen taiteen maalauksista. Perustiedon maisema oli esillä Tesomajärven koululla yli 50 vuotta.

Hanna Vihriälän Punakaneli ja Valkea kuulas valmistui Vuoreksen kouluun

18.1.2022 Kuvanveistäjä Hanna Vihriälän teos Punakaneli ja Valkea kuulas valmistui Vuores-taloon Tampereella loppuvuodesta 2021. Kaksiosainen, akryylihelmistä koostuva teos kuvaa omenapuiden lehvästöä. Teos installoitiin Vuoreksen koulun toisen kerroksen aulan ikkunoiden alapuolelle, niin lehvästön että voi kokea jatkuvan ikkunoista avautuvasta maisemaan. Teoksen tilaaja oli Tampereen kaupunki, ja se on osa Tampereen kaupungin julkisen taiteen kokoelmaa.