Taidevaltakunnan teoshaku on auki

Avoin taiteilija- ja teoshaku Taidevaltakunnan ensimmäiseen biennaaliin on avoinna pe 31.5.2023 asti. Taidevaltakunnan perustaneet museot kutsuvat mukaan taiteilijoita, joilla on side Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen tai Pirkanmaan alueeseen sekä halu tutkia ja käyttää taide- ja tulevaisuusvaltaa.

Biennaali toteutetaan Hämeenlinnan taidemuseon molemmissa näyttelyrakennuksissa kesällä 2024. Ehdotettava teos voi myös sijoittua julkisen tilaan tai muuhun saavutettavissa olevaan ympäristöön Kanta-Hämeessä. Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyvät osoitteesta taidevaltakunta.fi. Vuoden 2024 biennaalin taiteilijavalinnat julkistetaan kesäkuun 2023 lopussa.  

Ensimmäistä kesällä 2024 Hämeenlinnan taidemuseossa ja Kanta-Hämeessä toteutuvaa biennaalia varten kiillotamme yhdessä kristallipallomme; haluamme nähdä, miltä tulevaisuuden Taidevaltakunta näyttää ja annamme näyttelyssä taiteelle ja taiteilijoille tulevaisuusvallan. Taidevaltakunta on pyytänyt eri alojen asiantuntijoita antamaan oman ilmiöennustuksensa taiteilijoille ja kaikille kiinnostuneille. Ensimmäiset ilmiöennusteet ovat Taidevaltakunnalle antaneet teknologiastrategisti Rachel Coldicutt OBE, taiteilija ja tutkija Antti Majava sekä meribiologi Sari Tolvanen. Ilmiöennusteisiin pääsee tutustumaan Taidevaltakunnan kotisivuilla. Ilmiöennusteet toimivat kuin sääennusteet, niissä eri alojen asiantuntijat ja ajattelijat tarjoavat tulevaisuusvision vuoteen 2050 oman asiantuntemuksensa näkökulmasta. Puheenvuorojen tavoitteena on toimia sytykkeinä ja tuoda esiin eri alojen asiantuntijoiden näköaloja tulevaisuuteen ja tarjota Taidevaltakunnan rakentamiseen osallistuville taiteilijoille ideoita ja pohdittavaa.

Hämeenlinnan taidemuseo, Tampereen taidemuseo ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ovat perustaneet Taidevaltakunnan, joka järjestää kahden vuoden välein biennaalinäyttelyt vuorotellen Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä. Kolmen alueellisen vastuumuseon perustaman Taidevaltakunnan tavoite on antaa valta taiteelle. Taidevaltakunta toteutetaan yhteistyössä osana alueellista taidemuseotyötä. 


Lisätietoja:  

Soile Ollikainen, amanuenssi, Hämeenlinnan taidemuseo
soile.ollikainen@hameenlinna.fi, puh. 040-7229186