Rullassa taidetta voi katsoa vaikka pää alaspäin

Kangasnukkeja keltaisella taustalla.

Tamperelaisen esikouluryhmän kuratoimassa Tää on hieno 2 -taidenäyttelyssä päästään toimimaan taidekriitikkoina ja tutustumaan kymmeneen erilaiseen taideteokseen.

Teoksista etsitään omaa suosikkia ja pohditaan muun muassa sitä, millaisia tunnelmia ja tunteita teokset herättävät. Lisäksi työpajatilassa pääsee taiteilemaan näyttelyn teoksen innoittamana varjonuken ja tekemään vaikka oman varjoteatteriesityksen Estradi-tilassa.

Talvitien päiväkodin ja koulun Siivekkeet -eskariryhmän lapset valitsivat teokset kaupungin kokoelman teoksista yhteistyössä Tampereen taidemuseon kokoelmayksikön kanssa. Valinnat tehtiin useassa työpajassa ja välitehtävien avulla keväällä 2022. Tehtävien aikana lasten kanssa keskusteltiin taiteesta ja näyttelyistä yleisesti, ja teoksia tutkittiin sekä yhdessä että erikseen. Lapset pääsivät taiteilemaan myös oman yhteistaideteoksen, joka nähdään näyttelyssä.

Tää on hieno 2 -näyttely on ensimmäinen kolmen näyttelyn sarjasta, jonka ideana on ollut osallistaa tamperelaisia näyttelytyöhön. Yleensä aikuisten ammattilaisten tekemä työ on nyt annettu eri-ikäisten kuntalaisten käsiin. Ikäihmiset valitsevat teokset Kulttuuritalo Laikun ja yläkouluikäiset Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n näyttelyihin.

Näyttely on suunnattu 6-10-vuotiaille lapsille.

Suunnittelu ja toteutus: Taidekaari ja Lastenkulttuurikeskus Rulla.

Näyttely on avoinna Lastenkulttuurikeskus Rullassa 23.10.2022 saakka: ke 12-18, to 12-14, pe 9-14 ja la-su 10-16.

Lastenkulttuurikeskus Rulla
Keskustori 4
040 824 9118
www.tampere.fi/rulla