Senioripäivä Tampereen taidemuseossa

Fanny Churberg: Kaskimaisema Uudeltamaalta, todennäköisesti 1872. Nordean Taidesäätiö
3.1.2023
09.00 - 17.00
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere

Senioripäivänä seniorit sisään kahdella eurolla koko päivän ajan.

Yleisöopastus on senioripäivinä klo 14. Opastukselle ovat tervetulleita kaikki museovieraat. Jos kaipaat seuraa näyttelykierroksellesi, pyydä museolla päivystävä kulttuuriluotsi mukaasi klo 12–14.

Tampereen taidemuseossa on esillä kaksi näyttelyä, Siveltimen voima ja Dimensio. Siveltimen voima esittelee taidetta kultakaudelta nykytaiteeseen. Yhteistä taiteilijoille on ekspressiivinen maalaustapa ja vapaa siveltimenkäyttö. Mukana on teoksia muun muassa Helene Schjerfbeckiltä, Ellen Thesleffiltä, Akseli Gallen-Kallelalta, Tyko Salliselta, Kimmo Kaivannolta, Leena Luostariselta ja Henry Wuorila-Stenbergiltä.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY:n) kanssa, johon kuuluvat: Alfred Kordelinin säätiö, Fortumin Taidesäätiö, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, OP Ryhmän Taidesäätiö, Pro Artibus -säätiö, Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö, Taidesäätiö Merita, UPM-Kymmenen kulttuurisäätiö, Åbo Akademin säätiö ja Lönnströmin taidemuseo.

Taiteilijaryhmä Dimensio esittäytyy Tampereen taidemuseossa syyskaudella ryhmänäyttelyssä, jossa on mukana 13 legendaarisen ryhmän nykyistä taiteilijaa. Vuonna 1972 perustettu taiteilijaryhmä on poikkeuksellinen, koska sen vetovoimaisuus on säilynyt vuosikymmenestä toiseen jo puoli vuosisataa. Näyttelyn taiteilijakaarti ulottuukin perustajajäsenestä aivan viime vuosien uusiin, nuoriin jäseniin.
Päivät
3.1.2023
Aika
09.00 - 17.00
Sijainti
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
Tampereen taidemuseo
Hinta
Seniorit 2 €, muut 12 / 5 €
Järjestäjä
Tampereen taidemuseo
Lisätiedot