Hiljainen iltapäivä Tampereen taidemuseossa

Jalmari Ruokokoski: Kukkia, 1909. Öljy kankaalle. Signe ja Ane Gyllenbergin taidesäätiö.
13.10.2022
14.00 - 17.00
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere

Hiljainen iltapäivä on rauhallista museovierailua kaipaaville. Museossa ei ole tapahtumia eikä ryhmiä.

Tampereen taidemuseossa on esillä kaksi näyttelyä, Siveltimen voima ja Dimensio. Siveltimen voima esittelee taidetta kultakaudelta nykytaiteeseen. Yhteistä taiteilijoille on ekspressiivinen maalaustapa ja vapaa siveltimenkäyttö. Mukana on teoksia muun muassa Helene Schjerfbeckiltä, Ellen Thesleffiltä, Akseli Gallen-Kallelalta, Tyko Salliselta, Kimmo Kaivannolta, Leena Luostariselta ja Henry Wuorila-Stenbergiltä.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY:n) kanssa, johon kuuluvat: Alfred Kordelinin säätiö, Fortumin Taidesäätiö, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, OP Ryhmän Taidesäätiö, Pro Artibus -säätiö, Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö, Taidesäätiö Merita, UPM-Kymmenen kulttuurisäätiö, Åbo Akademin säätiö ja Lönnströmin taidemuseo.

Taiteilijaryhmä Dimensio esittäytyy Tampereen taidemuseossa syyskaudella ryhmänäyttelyssä, jossa on mukana 13 legendaarisen ryhmän nykyistä taiteilijaa. Vuonna 1972 perustettu taiteilijaryhmä on poikkeuksellinen, koska sen vetovoimaisuus on säilynyt vuosikymmenestä toiseen jo puoli vuosisataa. Näyttelyn taiteilijakaarti ulottuukin perustajajäsenestä aivan viime vuosien uusiin, nuoriin jäseniin.
Päivät
13.10.2022
Aika
14.00 - 17.00
Sijainti
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
Tampereen taidemuseo
Järjestäjä
Tampereen taidemuseo
Lisätiedot