Vauvan kanssa museoon! -päivä Tampereen taidemuseossa

Del LaGrace Volcano: Chain Reaction crew on Oxford Street, 1998
22.2.2023
09.00 - 17.00
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere

Tampereen taidemuseo tarjoaa lapsille ja aikuisille mukavia yhteisiä hetkiä taiteen parissa. Vauvan kanssa museoon! -päivänä aikuinen kahdella eurolla sisään alle kolmevuotiaan lapsen kanssa.


Päivän ohjelmassa on klo 11 vauvan- ja taaperontahtinen opastus.

Uutta! Taidemuseolla on tarjolla lastenhoitoa Vauvan kanssa museoon! -päivinä 22.2. ja 22.3. Teemme yhteistyötä Tredun kasvatus- ja ohjausalalle suuntautuneiden opiskelijoiden kanssa. Lisätietoa tulossa!

Tampereen taidemuseossa on esillä kaksi näyttelyä, Wäino Aaltonen - Luomisen riemu sekä Del LaGrace Volcano - Bodies of Resistance.

Kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen taidetta 1910-luvulta 1960-luvulle esittelevän suurnäyttelyn lähtökohtana ovat hänen Tampereelle ja Turkuun toteuttamansa monumentaalityöt.

Tamperelaisille ja turkulaisille tärkeät, kauppaneuvos Haarlan v. 1929 lahjoittamat Pirkkalaisveistokset ja Aurajoen rannalla juokseva Paavo Nurmi (1924/1955) samoin kuin muut näissä kaupungeissa sijaitsevat julkiset teokset luotiin Aaltosen ateljeessa Turun Hirvensalossa. Vasta itsenäistynyt kansakunta tarvitsi julkista taidetta ilmentämään suomalaisuuden erityislaatua, sisua ja voimaa.

Luomisprosessia tarkastellaan näyttelyssä runsaan valokuvamateriaalin, piirustus- ja kipsiluonnosten, työkalujen sekä julkisiin teoksiin liittyvien pienempien teosten kautta. Esillä on myös aiemmin yleisölle esittelemättömiä luonnoksia. Näyttely valottaa yhtä lailla Aaltosen julkisista odotuksista vapaiden pienempien teosten luomistyötä.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Wäinö Aaltosen museon kanssa.

Kansainvälisesti tunnetun Del LaGrace Volcanon (s. 1957) näyttely esittelee monipuolisesti hänen muotokuviaan, omakuviaan, dokumentaarista valokuvaa sekä erilaisia projekteja 1970-luvun lopusta aina 2020-luvulle asti.

Volcano on tehnyt pitkän ja tuotteliaan uran eri queer-alakulttuurien, yhteisöjen ja aktivismin kuvaajana ja osana. Erilaiset keholliset muodonmuutokset ja sukupuoli-identiteetin ilmenemisen moninaisuus ovat hänen taiteensa keskiössä.

Del LaGrace Volcano on kalifornialaissyntyinen valokuvataiteilija, esiintyjä ja aktivisti, joka on opiskellut Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Nykyään Volcano asuu ja työskentelee Örebrossa, Ruotsissa.Päivät
22.2.2023
Aika
09.00 - 17.00
Sijainti
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
Tampereen taidemuseo
Hinta
Aikuinen 2 € alle kolmivuotiaan kanssa, alle 7-vuotiaat aina ilmaiseksi. Muut 13 / 6 €.
Järjestäjä
Tampereen taidemuseo
Lisätiedot