Valoa ja virtaa - Dimensio 50 vuotta

Taidemuseon alakerrassa nähtävä Dimensio ry:n juhlanäyttely tuo pimeään vuodenaikaan valoa ja virtaa. Näyttely koostuu media- ja tilateoksista, maalauksista ja veistoksista. Valo ja liike toistuvat teoksissa keskeisinä aiheina samoin kuin vetoaminen eri aisteihin. Dimension perinteiden mukaisesti tekniikka ja taide sekä ihmisen ja luonnon suhde liittyvät kiinteästi yhteen.

Näyttelyn taiteilijakaarti ulottuu Dimension perustajajäsenistä aina viime vuosina liittyneisiin nuoriin taiteilijoihin. Mukana ovat Ville Aalto, Timo Heino, Lars Holmström, Antti Immonen, Niklas Ingelius, Pekka Kaikkonen, Tuomo Klemi, Antti Maasalo, Kalle Mustonen, Anja Rahola, Antti-Ville Reinikainen, Kim Somervuori ja Barbara Tieaho. Näyttelyn teokset lähestyvät valon, liikkeen, teknologian ja luonnon teemoja eri keinoin. Dimension perustajajäseniin kuuluvan Antti Maasalon (s.1940) teokset ovat usein liikkuvia. Näyttelyn työ kuvaa ajan vääjäämätöntä kulumista ihmiselämässä ja ilmaston kannalta. Antti-Ville Reinikaisen (s.1980) unenomaisten tilateosten valo kutsuu luokseen, mutta niiden kätkemä maailma säilyy ulottumattomana. Dimension nuorimman jäsenen Niklas Ingeliuksen (s.1992) värimaalaukset luovat läpikuultavien maalikerrosten myötä utuisen valon tunnelman.

Vuonna 1972 perustettu legendaarinen Dimensio-taiteilijaryhmä toimii edelleen aktiivisesti. Siihen on eri aikoina kuulunut kuvataiteilijoiden lisäksi muun muassa säveltäjiä, insinöörejä, elokuvantekijöitä ja arkkitehteja. Ryhmälle ominainen eri taiteenlajien luova yhdistely näkyy myös 50-vuotisjuhlanäyttelyn teoksissa.