2014 Nabb & Teeri

Janne Nabb (s. 1984 Kannuksessa) ja Maria Teeri (s. 1985 Oulussa) asuvat ja työskentelevät Övermarkissa, Keski-Pohjanmaalla. Yhteisiä teoksia he ovat tehneet vuodesta 2008.

Opinnot

Työpari on opiskellut yhdessä kolmessa eri taidekoulussa eri puolella Suomea vuosina 2004–2011, ja he valmistuivat vuonna 2011 kuvataiteen maistereiksi (KuM) Kuvataideakatemiasta Helsingistä.

Janne Nabb ja Maria Teeri tutkivat, miten materiaalisen ja immateriaalisen vuoropuhelua on mahdollista visualisoida, havainnollistaa ja konkretisoida eri esittämistavoilla.

Löytäminen, kerääminen, uudelleenlöytäminen, esinekokeet, esineiden ’rengastaminen’ ja niiden kiertokulun seuraaminen muodostavat työparin tämänhetkisen taiteellisen prosessin noidankehän. Tärkein tekniikka yleensä väliaikaisten teosten rakentamisessa on kuitenkin keskustelu.

Nabb ja Teeri ovat jokunen vuosi sitten kieltäneet toisiltaan maalaamisen, mutta etsivät sille edelleen erilaisia tekosyitä ja kiertoteitä. Nyt esineet käyvät maaleista ja tilat maalauspohjista. Asetelmat, joiden parissa Nabb ja Teeri työskentelevät, voivat rakentua taide- ja löytöesineiden lisäksi myös digitaalisten kuvien, animaatioiden, äänien, arkipäiväisten olosuhteiden tai kodinomaisten tilojen kokonaisuuksista.

Jari Kuusenaho.
Nabb & Teeri