Joel Slotte

Vuoden nuori taiteilija 2021

Joel Slotte on Helsingissä asuva ja työskentelevä taidemaalari, joka tekee myös veistoksia. Slotte maalaa teknisesti taiturimaisia figuratiivisia öljymaalauksia arkisista, osin absurdeista ja fiktiivisistä tilanteista. Teosten mallina on ollut useimmiten taiteilija itse tai hänen ystävänsä. Slotten teoksia on ollut aiemmin esillä näyttelyissä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Syntynyt

1987

Opinnot

Slotte on opiskellut Pohjoismaisessa taidekoulussa 2007–2009 ja valmistunut taiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2016.

Taiteilijan verkkosivut

www.joelslotte.com

Maalaukseni syntyvät arkisista anekdooteista, ystävien kanssa jaetuista kokemuksista ja havainnoista – asioista, jotka ylipäätään ovat lähellä minua jollakin tavalla. Maalaan muotokuvia ystävistäni, läheisistäni ja itsestäni. Lisään fiktiivisiä piirteitä todellisiin ihmisiin ja kuvaan heitä vaihtoehtoisina versioina itsestään. Nämä alter egot ovat keino kohdata ympäröivää todellisuutta ja sen ilmiöitä; näennäisen rauhalliseen arkeen sekoittuvaa yhtäkkistä kauhua, erilaisia tunteiden välitiloja sekä rakkautta ja raakaa riemua.

Maalausjälkeni on tiheää, piirustuksenomaista, terävää ja hyvin aikaa vievää. Haluan käyttää maalauksiini aikaa suorastaan tuhlaten, sillä hidas ja pitkäkestoinen työskentely tuottaa teoksiin myös ajallisia kiteytymiä ja kerrostumia. Ne muodostavat maalausten tilanteille ja toiminnalle oman historiallisen ja mytologisen sakkansa.

Joel Slotte