Tampereen valtuuston puheenjohtajana toimineen pääministeri Sanna Marinin muotokuva paljastettiin

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 2013-2017 toimineen pääministeri Sanna Marinin muotokuva paljastettiin Raatihuoneella 21.11.2022. Muotokuvan on tehnyt valokuvataiteilija Meeri Koutaniemi.

Tampereen kaupunki on perinteisesti teettänyt muotokuvat valtuuston puheenjohtajista, tällä kertaa muotokuvan tekijä on valokuvataiteilija Meeri Koutaniemi.

–  Toimiessani Tampereen valtuuston puheenjohtajana teimme yhdessä lukuisia kaupungin tulevaisuutta rakentavia, rohkeita ja edistyksellisiä päätöksiä. Toivoin, että kaupungin uudistuminen välittyisi myös muotokuvassa ja maalauttamisen sijaan muotokuva toteutettaisiin valokuvataiteen keinoin. Olen aina ihaillut valokuvaaja Meeri Koutaniemen töitä, ja olen iloinen, että juuri hän toteutti teoksen. Haluan kiittää lämpimästi Meeriä muotokuvan toteuttamisesta, sanoo pääministeri Sanna Marin.

Valokuvataiteilija Meeri Koutaniemen mukaan Sanna Marinin puheenjohtajakauden muotokuvan innoittajina ovat toimineet Tampereen kaupungin vaakunan värit, punainen ja kulta.

– Olof Erikssonin 1960-luvulla suunnittelemassa vaakunassa on Tammerkoskea symboloiva aalto. Tämä virta kulkee myös Marinin valtuuston puheenjohtajuutta kuvaavan muotokuvan taustalla. Vahva punainen toimii häilyvänä viittauksena Tampereen historiaan perinteisenä työväenkaupunkina. Muotokuva symboloi puheenjohtajakauden vahvaa johtajuutta, päämäärätietoisuutta ja avoimuutta politiikan uuden sukupolven uraauurtavassa vaihdoksessa, sanoo taiteilija Meeri Koutaniemi.

Juhlapuheen muotokuvan paljastustilaisuudessa piti kaupunginvaltuuston nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilmari Nurminen.

Muotokuva liitetään osaksi Tampereen kaupungin kokoelmia ja se sijoitetaan Tampereen virastotalon valtuustosalin käytävälle. Samaiselta käytävältä löytyvät myös aiempien valtuuston puheenjohtajien muotokuvat.

Ilmari Nurminen seisoo Sanna Marinin muotokuvan vierellä pitämässä puhetta.

Tampereen kaupunginvaltuuston nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilmari Nurminen piti juhlapuheen.

Meeri Koutaniemi pitää puhetta suuressa salissa, jossa yleisö istuu pöytien ympärillä.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi haki muotokuvaan inspiraatiota Tampereen kaupungin vaakunan väreistä.

Sanna Marin pitää puhetta muotokuvan vierellä, edessä ihmisiä.

Pääministeri Sanna Marin kiitti valokuvaaja Meeri Koutaniemeä lämpimästä yhteistyöstä.

Kuvat: Laura Happo