Ratikan taide -ohjelma ehdolla Kulttuurigaalassa kulttuurin hyvinvointi -palkinnon saajaksi

Tampereella järjestetään ensimmäinen Kulttuurigaala marraskuussa 2021. Tänä syksynä starttaavassa vuotuisessa gaalassa palkitaan laaja-alaisesti suomalaista kulttuuria: tekoja, teoksia ja tekijöitä, joissa on jotain uutta, omaperäistä tai tärkeää. Ratikan taide -ohjelma on nimetty ehdokkaaksi kulttuurin hyvinvointi -kategoriassa.

 

Tampereen Ratikka on tuonut taiteen osaksi matkustuskokemusta. Tällä hetkellä Ratikan taide -ohjelmaan on osallistunut 81 taiteilijaa ja valmiita taideprojekteja on 46. Ratikan taiteen kokonaisuudesta vastaa Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma. Toteutusta koordinoi Frei Zimmer Oy. Toteutusta tehdään yhteistyössä Tampereen Raitiotie Oy:n kanssa.

Ratikan taide -ohjelma on ehdolla Kulttuurigaalassa kulttuurin hyvinvointi -kategoriassa Sairaalaklovnien ja Lue ja Liiku Huuhkajat lentoon -kampanjan kanssa. Kulttuurin, yhteiskunnan ja talouselämän vaikuttajista koottu Suuri raati valitsee kategorian voittajan. Kategoriassa palkitaan henkilö, ryhmä, toimija tai hanke, jolla on ollut merkittävä rooli henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä kulttuurin keinoin.

– Olemme todella otettuja siitä, että olemme ehdolla palkinnon saajaksi – vieläpä näin merkittävien hankkeiden kanssa. Teemme Ratikan taide -ohjelmaa tamperelaisille ja Ratikan matkustajille. On ollut hienoa huomata, miten suuria tunteita valmistuneet teokset ovat saaneet aikaan ja kuinka paljon ne ihmisiä kiinnostavat ja puhuttavat. Päämääränämme on luoda laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä parantava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että Ratikan liikennöinnin yhteyteen. Ehdokkuus juuri kulttuurin hyvinvointi -kategoriassa merkitsee meille paljon, sillä se osoittaa, että ohjelmamme on nähty sellaisena kokonaisuutena, joksi se on tarkoitettu, raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka Tampereen kaupungilta tiivistää.

Vuonna 2021 Kulttuurigaala järjestetään Tampereen Mediapoliksessa 25. marraskuuta kutsuvierastilaisuutena. Se näytetään suorana lähetyksenä YLE TV1-kanavalla. Ensi vuonna Kulttuurigaala siirtyy isompiin puitteisiin Uros Live -areenalle. Kulttuurigaalan järjestelyistä vastaavat oikeidenhaltijoina kulttuurin ja taiteen edunvalvoja KULTA ry, Yle sekä Life Style Invest.

 

Tampereen Ratikka, Ratikan taide