Muumimuseo ennätyksellisen suosittu 2023

Maailman ainoassa Muumimuseossa Tampereella kävi viime vuonna ennätysmäiset 87 727 vierasta. Museokortin vastikään julkaisemassa kävijätilastossa Muumimuseo ei kuitenkaan noussut korkealle, koska Muumimuseon museovieraissa on paljon lapsiperheitä sekä ulkomaalaisia kävijöitä, joilla ei ole Museokorttia. Kokonaiskävijämäärissä Muumimuseo on toisena Vapriikin jälkeen tamperelaisten museoiden keskuudessa.

Muumimuseon ensimmäisenä toimintavuotena kesäkuusta 2017 lähtien upouudesta museosta kiinnostuneita kävijöitä oli reilusti yli 100 000. Kalenterivuositasolla vuosi 2023 on kuitenkin Muumimuseon ennätysvuosi tähän mennessä, joten Tove Janssonin alkuperäiset muumikuvitukset ja ajankohtaisia teemoja käsittelevät muumitarinat kiinnostavat edelleen. Muumimuseossa on myös ilolla huomattu ulkomaalaisten asiakkaiden paluu pandemian jälkeen.

Muumimuseo kuuluu Tampereen taidemuseon organisaatioon. Taidemuseon vuosi oli avoinna olon suhteen vajaa, koska museo sulkeutui remontin vuoksi jo lokakuussa ja syksyn näyttelyt siirrettiin keväälle. Silti taidemuseossa kävi lähes 44 500 kävijää. Tänä vuonna taidemuseossa esitellään mm. Tuula Lehtisen ja Charles Sandisonin taidetta. Kesäkuussa museossa avautuu hyperrealistista taidetta esittelevä kansainvälinen suurnäyttely Hyper. 

Muumimuseo on sijainnut vuodesta 2017 Tampere-talossa. Tampereen taidemuseo on esitellyt Tove Janssonin muumitaiteen kokoelmaa Tampereella vuodesta 1987 lähtien. Tampereen taidemuseo avautuu remontin jälkeen uusin näyttelyin 24.2.2024.  

Lisätietoja

Selma Green

Museonjohtaja

Puhelin:

040 689 3800

Teksti: Heli Hakala
Kuvat: Heidi Mäenpää