Kesän 2023 taidetärpit Pirkanmaalla

Pirkanmaan kesä on täynnä erilaisia taidekohteita. Tampereen taidemuseo on koostanut sivuilleen joukon vinkkejä erilaisista vierailukohteista, joita löytyy ympäri Pirkanmaata.

Kesällä ja lomalla on mukava tutustua paikallisiin taidenäyttelyihin ja gallerioihin, käydä ulkoilmakohteissa ja tapahtumissa sekä vierailla museoissa ja kirkoissa. Moniin kohteista on vapaa pääsy ja lisäksi mukana on muutama museokortti-kohde. Listauksen painopiste on muissa kunnissa, mutta myös tamperelainen löytää listalta kotikaupungin pienempiä kohteita, kuten gallerioita.

Moniin listaan poimituista kohteista on myös helppo vain piipahtaa, kun on matkalla kauemmas. Joukosta saattaa myös löytää itselle uuden taidekohteen ihan omilta kotikulmilta.

Kohteiden aukiolotiedot on kerätty niiden verkkosivuilta. Juhannuksen aukioloajat vaihtelevat ja ne kannattaa tarkastaa erikseen ennen vierailua.

Tampereen taidemuseo toimii Pirkanmaan alueellisena vastuumuseona taidetta koskevissa asioissa. Museon tehtäviin kuuluu esimerkiksi seurata ja tutkia Pirkanmaan alueen visuaalista kulttuuria ja taide-elämää ja antaa myös yleisölle tietoa paikallisista taidetoimijoista.

 

Teksti: Sini Väisänen