Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Tampereen taidemuseo - Etusivulle

Tiina Pyykkinen

Teosteni aiheina ovat olleet väliaikaisuus, paikka- ja aikasidonnaisuus sekä väri ja valo. Teoksissa voi havaita useita päällekkäisiä tilallisia tasoja, jotka heijastavat samaan aikaan ympärillä olevaa näyttelytilaa, esittävät maalattua kuvallisuutta sekä väriaineen kaksijakoisuutta.

Väri ilmenee maalauksissa siten, että havaitsemme yhdellä värillä toteutetun pinnan monivärisenä. Teokset ovat samaan aikaan sekä monokromaattisia, että monivärisiä.

Teosten peilinkaltaisen pinnan toisintaessa ympäristön heijasteena, aktivoi se katsojan liikkumaan ja tarkastelemaan teoksia useasta eri kulmasta. Havaintokulman valinta on aikaan ja paikkaan sidoksissa olevaa vuorovaikutusta.

Lyhyt CV

Tiina Pyykkinen (s. 1983) on järjestyksessä 33. Vuoden nuori taiteilija. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Pyykkinen valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi 2014. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti 2011 Helsingissä, minkä jälkeen hänen teoksiaan on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa, Saksassa ja Iso-Britanniassa.

Teokset VNT-kokoelmassa


Tiina Pyykkinen: Double. Alkydi ja violetti pigmentti kankaalle, 180x140cm, 2013
Kuva: Saana Lähteenmäki, Saarijärven museo

Tiina Pyykkinen: Sense of Balance.