Tampereen taidemuseo avaa kokoelmiaan Finnaan

Julkaistu 9.3.2021 12.11

Tampereen taidemuseo julkaisee ensimmäistä kertaa kokoelmateoksiaan Finna.fi-palvelussa. Julkaistavassa erässä on 326 teoksen kuvat ja perustiedot. Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä verkkopalvelu, jonka tavoitteena on tehdä tiedon löytämisestä ja käyttämisestä sekä uuden oppimisesta mahdollisimman helppoa ja turvallista.

 

Finnan digitaalinen aineisto on tarkoitettu ei-kaupalliseen käyttöön. Käyttäjien vastuulla on kunnioittaa taideteoksien tekijänoikeuksia. Aineiston toivotaan tekevän kulttuuriperinnöstä entistä saavutettavampaa kaikille sekä hyödyttävän esimerkiksi opiskelijoita ja tutkijoita.

Julkaistavat teokset muodostavat kaksi eri kokonaisuutta, ja teoksia voikin sanoa Tampereen taidemuseon kokoelmien helmiksi. Mukana on Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittujen taiteilijoiden teoksia sekä muita kiinnostavia esimerkkejä nimekkäiltä suomalaisilta taiteilijoilta 1800-luvulta tuoreimpaan nykytaiteeseen. Mukana on monipuolisesti maalauksia, veistoksia, valokuvateoksia, grafiikan töitä, taidemitaleita, julkista taidetta, installaatioita ja mediataidetta.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa kotimaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Palvelu avattiin vuonna 2014, ja siihen osallistuu jo 400 organisaatiota.Lisätietoja

Kokoelmapäällikkö
Suvi-Mari Eteläinen
sähköposti if.erepmat@nenialete.iram-ivus


Kuvat Aukusti Uotila: Jäällä. 1883. Tampereen taidemuseo.