Uusi graffitiseinä Tampereen taidemuseon edustalle

Julkaistu 23.9.2020 15.29

Lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum on pystyttänyt graffitiseinän vapaaseen taidekäyttöön Tampereen taidemuseon edustalle. Seinän pituus on 15 metriä, ja se on tehty säänkestävästä filmivanerista. Seinä pysynee paikallaan pari vuotta. Graffitiseinän avajaisia vietettiin keskiviikkona 23.9.2020 juhlapuheiden ja kaikille avoimen spraymaalaustyöpajan merkeissä.

 

“Luvalliset maalauspaikat ovat olleet pitkään kiven alla kaupungissa, mutta viimein kauan odotettu seinähanke etenee. Tampereella on paljon upeita katutaiteilijoita, joiden teoksia tullaan toivottavasti näkemään tällä seinällä. Graffitiseinän odotetaan houkuttelevan paikalle myös kaupungissa vierailevia ulkomaisia taiteilijoita", kertoo projektin puuhanainen Piritta Suominen SirkusRakkausPumPumista.

Graffitiseinä on monen tahon yhteisponnistus. Rahoitusta kerättiin pormestarin joukkorahoituskampanjan kautta viime syksynä, jolloin tavalliset kaupunkilaiset rahoittivat graffitiseinää ostamalla tukituotteina mm. kangaskasseja ja katutaidekursseja. Lisärahoitusta on saatu yritysyhteistyön kautta. Starkki on toimittanut vanereita ja Tampereen Katehuolto oy:ltä on saatu puutavaraa sekä kuljetusapua. Tampereen Klubi on osallistunut rahoitustalkoisiin tilaamalla ravintolatiloihinsa upean seinämaalauksen, jonka toteutti katutaiteilija Hennakirsikka Halme viime kuussa.

"Luvallinen katutaideseinä on merkittävä ja tervetullut kulttuuriteko myös Tampereen taidemuseon näkökulmasta. Tulihan seinä taidemuseon naapuriin ja lähes siihen paikkaan, johon muutaman vuoden kuluttua rakentuu Tampereen taidemuseon uudisrakennus Siilo", ajattelee aiheesta taidemuseon johtaja Taina Myllyharju. "Graffitit ovat tärkeä nykytaiteen muoto, ja asenteet niitä kohtaan ovat muuttuneet suvaitsevaisemmiksi. Graffitiseinä liittyy erinomaisesti taidemuseon syksyn näyttelyihin, Vuoden nuori taiteilija 2020 – Aapo Huhtaan ja Tampereen Taiteilijaseura ry:n 100-vuotisjuhlanäyttelyyn, jossa pääpaino on alle 35-vuotiaiden taiteessa."

Graffitiseinältä löytyy ohjeita maalareille. Kuka tahansa saa maalata seinälle, mutta toisten teoksia ei pidä sutata, jos tilaa on muualla seinällä. Tyhjät maalipurkit kierrätetään ja ympäristö pidetään siistinä. Maalausseinä joudutaan purkamaan, jos ohjeita ei noudateta.

Lisätietoja:

Katutaidehankkeiden tuottaja
Piritta Suominen
sirkusrakkauspumpum@gmail.com
Lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum ryLisätietoja

Tampereen taidemuseo
puhelin 03 5656 6577
avoinna ti–to klo 9–17, pe–su klo 10–18


Kuvat Jari Kuusenaho