Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Tampereen taidemuseo - Etusivulle

Esteettömyys

Museolle pääsee parhaiten Puutarhakadun suunnalta. Liikkumisesteetön luiska lähtee taidemuseon pääoven portaiden vasemmalta puolelta. Ulko-ovessa on automaattinen ovenavauspainike.

Neuvontapiste on heti etuvasemmalla, kun saavut museoon.

Lippukassa on heti etuvasemmalla, kun saavut museoon. Mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee ilmaiseksi taidemuseoon.

Vaatesäilytys on oikealla ylös menevien portaiden vieressä. Henkarillisten naulakoiden vieressä on lukollisia maksuttomia säilytyslokeroita. Vaatesäilytys toimii itsepalveluna. Jätäthän sateenvarjot, reput, isot laukut ja märät takit naulakkoon. Näin suojellaan yhdessä taideteoksia. Kun käännyt, laukku tai reppu saattaa vahingossa osua taideteokseen. Jätäthän myös kaikki juomat ja mahdolliset eväät säilytykseen. Jos tarvitset museovierailulle juomapullon mukaan terveytesi vuoksi, kysy neuvoa henkilökunnalta.

Pyörätuolin ja lastenrattaat voi tarvittaessa lainata vaatesäilytyksen vierestä. Saatavilla on myös taittotuoleja. Henkilökunta auttaa mielellään.

Hissi rakennuksen muihin kerroksiin on vaatesäilytyksen vieressä. Hissin ovi ei aukea automaattisesti, joten tarvittaessa pyydä apua henkilökunnalta. Taidemuseo on kolmikerroksinen, ja sisääntulo on keskikerroksessa.

Museokauppa on lippukassan vieressä.

WC-tilat ovat pohjakerroksessa. Apuvälineitä käyttävälle soveltuva tilava WC, jossa on hätäkutsupainike, on pohjakerroksessa. Jos tulet hissillä, käänny ensin oikealle ja sen jälkeen vasemmalle. Taidemuseo on vessapassipaikka. Kysy tarvittaessa henkilökunnalta lisätietoja ja kerro palvelutarpeestasi.

Lastenhoitohuone on pohjakerroksessa. Jos tulet hissillä, käänny ensin oikealle ja sen jälkeen vasemmalle.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita taidemuseoon.

Jos yksin lähteminen museoon tuntuu haasteelliselta, Tampereen kaupungin vapaaehtoiset kulttuuriluotsit lähtevät mielellään mukaasi tutustumaan museoon. Luotsit ovat kanssaihmettelijöitä, joiden kanssa voit jakaa näyttelyn herättämiä ajatuksia. Varaa luotsi luotsinvälityksestä itsellesi tai pienelle porukalle. Lue lisää luotsivälityksestä.