Ikebana-työnäytös Taidemuseolla

Julkaistu 11.9.2019 15.46

Aika: 6.10.2019 16.00 – 17.30
Paikka: Tampereen taidemuseo

Tapahtumalaji: Ikäihmiset, Koulutukset ja seminaarit, Kuvataide, Näyttelyt
Pääsymaksu: 11 / 5 €
Järjestäjä: Tampereen taidemuseo

Liisa "Ranka" Nurminen kertoo Sogetsu-ikebanasta eli modernista japanilaisesta kukkienasettelutaiteesta ja tekee samalla muutamia teoksia. Lopussa aikaa kysymyksille.

 

Ikebana – japanilainen kukkienasettelu on vuosisatoja vanha perinteinen taidemuoto, jonka modernit tyylisuunnat lähestyvät nykytaidetta. Koulukunnat jakaantuvat klassisiin ja moderneihin ja yhteensä niitä on jo yli 3000. 1927 perustettu moderni Sōgetsu (草月 ) -ikebanakoulukunta perustuu ajatukseen, että asetelmia voi tehdä "kuka tahansa, koska tahansa ja missä ja mistä materiaalista tahansa". Sōgetsu on niin Japanissa kuin länsimaissa laajimmin levinnyt suuntaus.

Liisa Nurmisella on japanilaisen Sogetsukoulun ikebanatutkinnoista korkein mahdollinen RIJI – tutkinto ja hän on Japanissa jatkokoulutuksessa monta kertaa vuodessa. Nurminen on opettanut vuodesta 1991 lähtien ja hän tekee myös työnäytöksiä, työpajoja, näyttelytoimintaa ja pitää kursseja Suomessa, Ruotsissa, Englannissa, Itävallassa ja Japanissa. Hänellä on oma RANKA–ikebanaryhmä.


Tampereen taidemuseon sivut