Cosplay & manga -tapahtumapäivä Taidemuseolla

Julkaistu 11.9.2019 15.20

Aika: 30.11.2019 10.00 – 18.00
Paikka: Tampereen taidemuseo

Tapahtumalaji: Kuvataide, Lapset, Nuoret, Näyttelyt, Työpajat
Pääsymaksu: 11 / 5 €
Järjestäjä: Tampereen taidemuseo ja Cosvision

Cosplaylle (sanoista costume ja play) ja mangalle omistettu tapahtumapäivä. Tule ihastelemaan upeita pukuja cosplay-näytöksessä tai tee omia proppeja worbla-työpajassa. Tohtori Black Jack ja sarjakuvaopettaja Jari Lehtinen opastavat manga-näyttelyissä. Sugoi!!

 

Tapahtumapäivään kannattaa tulla mukaan, jos cosplay-maailma ei ole kovin tuttu, haluat kokeilla worblaa tai kuulla lisää mangasta!

Päivän ohjelma alkaa klo 12, kun Tohtori Black Jack ja hänen assistenttinsa johdattelevat kävijät Osamu Tezukan taiteeseen ja japanilaisen kulttuurin ilmiöihin (teatteritaiteilija-taidekasvattaja Jarmo Skön ja museolehtori Janina Ahlfors). Sugoi!!

Klo 13 Mangan sivuilta -cosplaynäytös. 7 cosplay-harrastajaa herättää eloon tuttuja hahmoja manga-sarjakuvista. Näytöksessä nähdään hahmoja suomalaisille tutuista mangoista kuten Neon Genesis Evangelion, Full Metal Alchemist ja Sailor Moon. Kesto: 20 min. Järj. Cosvision

Klo 14-17 Worbla-työpaja museon Olotilassa. Worbla on cosplay-harrastajien suosimaa lämpömuovailtavaa muovia. Työpajassa valmistetaan worblasta jokin pieni esine, esim. rannekoru. Pajan ohjaajina toimivat kokeneet cosplay-harrastajat Noora Cosplay ja Miinu Cosplay.

Klo 15 sarjakuvaopettaja Jari Lehtinen vetää opastetun kierroksen manga-näyttelyissä.

Ohjelma ja työpaja sisältyvät museon pääsymaksuun. Tervetuloa cosplayn maailmaan!

Alla oleva puku nähdään näytöksessä. Kuva: Tomasz Niewiarowski - Niew Photography. Hahmo: Asuka. Lähde: Neon Genesis Evangelion.

Tampereen taidemuseon sivut