Senioripäivä Taidemuseossa

Julkaistu 18.12.2019 10.34

Aika: 11.2.2020
Paikka: Tampereen taidemuseo

Tapahtumalaji: Ikäihmiset, Kuvataide, Näyttelyt
Pääsymaksu: 2 / 11 / 5 €
Järjestäjä: Tampereen taidemuseo

Taidemuseon senioripäivän ohjelmassa opastus Joseph Alasen ja Anna Alapuron näyttelyihin klo 14. Opastukselle ovat tervetulleita kaikki näyttelyvieraat. Kulttuuriluotseista saa seuraa näyttelykierrokselle klo 12-14. Seniorit sisään kahdella eurolla koko päivän!

 

Taidemuseossa on esillä Joseph Alasen ja Anna Alapuron näyttelyt.

1.2.–24.5.2020 Joseph Alanen – Jugend • Kalevala • Tampere

Tamperelaistaiteilija Joseph Alanen (1885–1920) oli yksi keskeisistä Kalevalan aihemaailman kuvaajista. Taidemuseo esittelee laajasti Alasen jugend-henkisiä Kalevala-aiheita, kansanelämän kuvauksia, uskonnollisia aiheita, grafiikkaa ja piirustuksia. Alasen näkemys Kalevalasta oli pitkälti tyylitelty. Henkilöhahmot ovat kaavamaisia, litteitä ja dekoratiivisia. Jugend-vaikutteet ovat ilmeisiä. Temperatekniikka ja koristeellisuus antavat gobeliinimaisen vaikutelman.

Joseph Alanen on jäänyt taitoihinsa nähden melko tuntemattomaksi taiteilijaksi. Alanen kuoli espanjantautiin vain 34-vuotiaana, ja lyhyt ura huomioiden hänen tuotantonsa on häkellyttävän runsas. Tamperelaisen työnjohtajan poika on jäänyt taidehistorian marginaaliin myös siitä syystä, että hänen taiteestaan ei ole aiemmin järjestetty kattavaa näyttelyä.

1.2.–2.3.2020 Anna Alapuro

Anna Alapuron (s.1953) yksityisnäyttely esittelee hänen värikylläistä grafiikkaansa viime vuosien ajalta. Teokset ovat kuin zoomattuja lähikuvia arkisuudessaan näkymättömiksi muuttuneista jokapäiväisistä esineistä, joiden taianomaisuuden ja kauneuden hän tuo taiteessaan esiin.

Tampereen taidemuseon sivuille