Space Works -teemapäivä

Julkaistu 10.9.2020 8.49

Aika: 31.10.2020
Paikka: Tampereen taidemuseo

Tapahtumalaji: Kuvataide, Lapset, Nuoret, Näyttelyt
Pääsymaksu: Teema-asuiset ilmaiseksi, aikuiset 11 €, lapset 5 €
Järjestäjä: Tampereen taidemuseo

Avaruusaiheista ohjelmaa, tietoiskuja, yhteistaideteos, avaruusmuistoja. Tule juttelemaan museonjohtajan kanssa scifistä. Avaruusolennot, astronautit, taikonautit, kosmonautit ja muut avaruuden valloittajat ilmaiseksi sisään!

 

Päivän kunniaksi julkaisemme museon Facebook-sivulla videon, jolla Esko Valtaoja, avaruustähtitieteen emeritusprofessori ja Hannu Vanhanen, visuaalisen viestinnän dosentti, keskustelevat Space Works -näyttelyn innoittamana taiteesta, maailmankaikkeudesta ja kaikesta. Video on esillä 9.11. saakka.

Museolla on tarjolla turvallisuusnäkökulmat huomioivaa ohjelmaa:

klo 12–14 Astronauttiasuinen museonjohtaja ja Star Trek -fani Taina Myllyharju on tavattavissa näyttelyssä. Käy tervehtimässä ja keskustelemassa avaruus- ja scifiaiheista.

klo 11–17 Näyttelyssä kiertelevät museolehtorimme Viliina ja oppaamme Miikka, jotka ovat valmistautuneet kertomaan näyttelystä pienin tietoiskuopastuksin ja keskustelemaan avaruusaiheista. Tunnistat heidän isoista hopeatähdistä. Tule rohkeasti kyselemään ja rupattelemaan.

Koko päivän kestävää nonstop-ohjelmaa:

Avaruudessa on paljon valoa heijastavia elementtejä, joista tutuin meille on kotoinen kuumme. Taidemuseolla luomme päivän aikana oman valovoimaisen yhteisteoksemme. Materiaalin ja ohjeistuksen saat kassalta lipun ostamisen yhteydessä.

Osallistu avaruusmuistokeräilyyn ja jaa kanssamme avaruusmuistosi – liittyi se sitten kuulentoihin, Anselmi Avaruusapinaan tai vaikkapa Kuolemantähteen.

Avaruusolennot, astronautit, taikonautit, kosmonautit ja muut avaruuden valloittajat pääsevät ilmaiseksi museoon!

Turvallisuutesi on meille tärkeää, ja huolehdimme siitä monin tavoin. Oma henkilökuntamme käyttää maskia tai kasvovisiiriä, ja toivomme, että sinäkin laitat maskin kasvoillesi jo museoon saapuessasi. Muista riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Kassallamme on suojapleksi. Talon tilat ja kosketuspinnat on käsitelty bakteereja ja viruksia tuhoavalla pitkävaikutteisella pinnoitteella ja tarjolla on käsidesiä. Olemme tehostaneet siivousta koko talossa.

Tervetuloa turvallisesti Space Works -teemapäiväämme!

Taidemuseon alakerrassa on esillä Space Works -näyttely, joka on osa Backlight2020-valokuvafestivaalia.

Michael Najjar: liquid gravity, 2013

Tampereen taidemuseon etusivulle