Vauvan kanssa museoon!

Julkaistu 11.11.2019 13.27

Aika: 18.12.2019
Paikka: Tampereen taidemuseo

Tapahtumalaji: Kuvataide, Lapset, Näyttelyt
Pääsymaksu: Aikuinen 2€ alle 3-vuotiaan kanssa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, muut 11 / 5 €
Järjestäjä: Tampereen taidemuseo

Vauvan kanssa museoon! -päivänä on erityisen mukava tulla Taidemuseoon. Käytössäsi on hoitopöydän lisäksi mm. mikro lastenruuan lämmitykseen ja pieniä leluja lainattavaksi näyttelykierroksen ajaksi. Ohjelmassa on klo 10 Uulun vetämä taidetuokio ja klo 11 vauva- ja taapero-opastus. Aikuinen pääsee sisään kahdella eurolla alle 3-vuotiaan lapsen kanssa.

 

Japanilaisen mangan luojaksi ja jumalaksi nimitetyn Osamu Tezukan (1928–1989) originaaliteoksista koostuva näyttely Osamu Tezuka – Mangan jumala on hänen ensimmäinen museonäyttelynsä Euroopassa. Se on toteutettu yhteistyössä tokiolaisen Osamu Tezuka Productionin kanssa ja kattaa museon keski- ja yläkerroksen.

Manga tarkoittaa japanilaista sarjakuvaa. Japanilaisissa lehdissä ja pokkareissa päivittäin julkaistavia sarjakuvia lukevat kaiken ikäiset ihmiset niin kodeissaan kuin julkisilla paikoilla. Sarjakuvan merkitys Japanissa on paljon laajempi kuin Euroopassa. Manga lukuisine eri alalajeineen muodostaa suurimman osuuden japanilaisista kustannusmarkkinoista, ja se on vähitellen saanut maailmanlaajuisen yleisön Suomea myöten.

Nykyaikaisen mangan perustajan Osamu Tezukan näyttelyssä on esillä noin 200 originaaliteosta hänen uransa eri vaiheilta.

MangaMania! -näyttely on toteutettu yhteistyössä japanilaisen mangan johtavien tutkijoiden kanssa, jotka työskentelevät Kyoto International Manga Museumissa ja Kyoto Seika University International Manga Research Centerissä. Näyttely luotaa manga-taiteen perusteita eri lajityypeistä suosituimpiin julkaisuihin ja mangan sosiaali- ja kulttuurihistoriallisiin sekä tuotannollisiin kysymyksiin.

Tampereen taidemuseon sivuille