Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Tampereen taidemuseo - Etusivulle

Kokoelmat

Tampereen taidemuseo hallinnoi Suomen toiseksi suurinta taidekokoelmaa, johon kuuluu lähes 15 000 teosta ja useita alakokoelmia. Kansainvälisesti tunnetuin osa on Muumilaakson kokoelma, joka sisältää Tove Janssonin alkuperäispiirroksia ja Tuulikki Pietilän kuvaelmia. Tampereen taidemuseo hallinnoi myös Tampereen kaupungin kokoelmia, jotka on sijoitettu virastoihin ja laitoksiin, kouluihin, päiväkoteihin, sairaaloihin ja muihin kaupungin omistamiin tai hallinnoimiin tiloihin. Kokoelmaan kuuluvat myös julkiset veistokset ja muistomerkit.

Taidemuseolla ei ole perusnäyttelyä, jossa omia kokoelmia esiteltäisiin. Kokoelmateoksia otetaan mukaan omiin teemanäyttelyihin ja lainataan muille museoille.


Taidemuseon kokoelmia esiteltiin laajemmin suositussa Kultakutri ja muita tarinoita omista kokoelmista -näyttelyssä syksyllä 2018.

Finna.fi


Aukusti Uotila: Jäällä, 1883

Kokoelmateoksia Finna.fi-palveluun

Tampereen taidemuseo julkaisee maaliskuussa 2021 ensimmäistä kertaa kokoelmateoksiaan Finna.fi-palvelussa. Julkaistavassa erässä on 326 teoksen kuvat ja perustiedot.

Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä verkkopalvelu, jonka tavoitteena on tehdä tiedon löytämisestä ja käyttämisestä sekä uuden oppimisesta mahdollisimman helppoa ja turvallista. Finnan digitaalinen aineisto on tarkoitettu ei-kaupalliseen käyttöön. Käyttäjien vastuulla on kunnioittaa taideteoksien tekijänoikeuksia. Aineiston toivotaan tekevän kulttuuriperinnöstä entistä saavutettavampaa kaikille sekä hyödyttävän esimerkiksi opiskelijoita ja tutkijoita.

Julkaistavat teokset muodostavat kaksi eri kokonaisuutta, ja teoksia voikin sanoa Tampereen taidemuseon kokoelmien helmiksi. Mukana on Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittujen taiteilijoiden teoksia sekä muita kiinnostavia esimerkkejä nimekkäiltä suomalaisilta taiteilijoilta 1800-luvulta tuoreimpaan nykytaiteeseen. Mukana on monipuolisesti maalauksia, veistoksia, valokuvateoksia, grafiikan töitä, taidemitaleita, julkista taidetta, installaatioita ja mediataidetta.

Ulkoinen linkkiKatso taidemuseon teokset täältä.
Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa kotimaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Palvelu avattiin vuonna 2014, ja siihen osallistuu jo 400 organisaatiota.